Hoppa till sidans innehåll

Utrustningstips


Det finns många saker att tänka på innan man köper sin egen utrustning. Man vill att det passar bra, håller länge, och inte är för dyrt. Det bästa är att prova olika utrustning innan man bestämmer sig, vilket man kan få tillfälle att göra på en träning. Nedan har vi sammanställt en lista över populära utrustningsdelar till dig som ska beställa din egen utrustning.

 

Masker:

Mares Star: En bra mask i lite högre prisklass. Klassisk fridykarmask med låg volym och bra passform. 

Spetton Falcon: En betydligt billigare mask. Har allt som krävs för en bra fridykarmask, men de extra smala ögonen passar inte alla. 

Scubapro Futura 1: En av de absolut vanligaste maskerna, då passformen passar de flesta, utan att förlora de egenskaper som är viktiga för en fridykare. Masken finns i de flesta dykbutiker.

 

Snorklar:

Beuchat Activa: Vuxensnorkel av samma modell som klubben har till utlåning.

Wavi Teddy Junior: Barnsnorkel av samma modell som klubben har till utlåning.

Spetton Flexa II: Används av några i klubben på grund av snorkelns extra stora bett. Skaftet är dock mjukt och vi rekomenderar att man provar en innan man beställer. 

 

Fenor:

Cressi Reaction Pro: Populära bifenor på grund av deras bekväma fotficka. Finns i många storlekar och färger. Relativt mjuka fenor, bra som nybörjarfenor för vuxna eller lite äldre barn.

Aqualung Stratos 3: Bekväma fenor, något hårdare än Cressifenorna men även kortare. Dessa finns även i något mindre storlekar.

Aqualung Grand Prix Plus Junior: Bra barnfenor av samma typ som klubbens nyare utlåningsmodeller. Finns i små storlekar. 

 

All utrustning som nämnts ovan finns att få tag i relativt lätt. Vanligtvis beställer klubben från www.scubastore.com, då de i allmänhet har väldigt bra priser. Vi uppmanar då att man använder Facebookgruppen för att samordna med andra medlemmar för att få ner fraktkosnaden något. En stor del av ovan nämnda utrustning finns att prova i klubben. Vid frågor, hör av er till någon av oss instruktörer, så hjälper vi er gärna!

Uppdaterad: 25 OKT 2017 20:14 Skribent: Edvin Mårtensson
E-post: This is a mailto link

Intresserad av reklamplats!

 Butiksloppis

Klicka på bild.

 

Ange alt-text här.

 

 

P2190739.JPG

 

 wolffweAR

 

Postadress:
Active DC - Sportdykning
C/o Alex Hedström, Severin Cavallinsgatan 16D
23535 Vellinge

Besöksadress:
C/o Alex Hedström, Severin Cavallinsgatan 16D
23535 Vellinge

Kontakt:
Tel: 0702981350
E-post: active.divers97@gmai...

Se all info